keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2007

"Villejä rupiineja.." Eiku...

Aamulla radiossa puhuttiin väärin kuulluista laulunsanoista. Kuulin tai luulin kuulleeni jonkun kuuntelijan tekstiviestiä luettaessa, että joku muukin kuin minä, olisi kuullut Antti Tuiskun biisin sanoja näin: "Aivan niin kuin oisin mennyt Viivistä sekaisin" ja että oikea muoto olisi "Aivan niin kuin oisin mennyt viinistä sekaisin". Oli ihan pakko tarkistaa googlaamalla, miten ne sanat oikeasti menevät. Niissä ei esiinnykkään Viivi eikä viini vaan biitti!

Toinenkin Idols-tähti on joutunut väärinkuulemiseni armoille. Kun kuulin ensimmäistä kertaa Jani Wickholmin kappaleen Kuu, luulin, että kertosäkeessä laulettiin: "kuulta kyseli tietänsä Bonnie ja Clyde" (p.o. "kuulta kyselin tietäni kotia päin"). Laulun alussa luulin myös laulettavan: "kuinka monta kertaa kuoli oppaani mun" (p.o. "kuinka monta kertaa kuu oli oppaani mun").

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mä luulin aluksi että se on speedistä sekaisin. ajattelin että aika hurjaa, onkohan tää nyt oikeen hyvä ku kuitenkin kaikkien pikkumuksujen suosiossa niin mainostaa huumeita. mutta se olikin vaan kuulijan korvassa

Suvi kirjoitti...

:D Monia versioita näimmä siitä, miten sen voi kuulla väärin. Ehkä Tuiskun pitäisi treenata selvempää artikulaatiota!;)