Poikkesin tänään periaatteestani: ostin siirapilla makeutettua leipää. Olen harmikseni huomannut, että kuusi vuotta sitten Ruotsissa havaitsemani trendi siirappisista leivistä on viime vuosina rantautunut Suomeen. Kaupasta alkaa olla todella hankala löytää ainakaan vaaleaa leipää, jota ei olisi makeutettu siirapilla. Yleensä, kun syön leipää, haluan suolaista aamu-, väli- tai iltapalaa. En mitään makeaa.
Kuusi vuotta sitten, kun olin Tukholmassa vaihto-opiskelijana, teimme ruotsalaisen opiskelukaverini kanssa videon Svenska konstigheter. Det var en sån där "undervisningsvideo" för finländare som åker till Sverige. Siinä eräässä kohtauksessa kääntelen kaupassa leipäpaketteja päätäni pudistellen. Reseptinä ongelmaan oli "ta med finsk rågbröd." Onneksi sentään ruisleipää saa edelleen Suomesta ilman siirappia! Siirappileivät painivat videossamme samassa sarjassa muiden muassa sen kanssa, että hedelmiä ei kuulu kaupassa punnita, pankkikortti työnnetään pankkiautomaattiin ylösalaisin ja metrot kulkevat vasemmalla...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti