keskiviikkona, elokuuta 03, 2011

Erilainen loma

Blogini on elänyt hiljaiseloa jo jonkin aikaa. Syy siihen on loma, eikä mikä tahansa loma, vaan se loma, jolloin menimme naimisiin ja kävimme häämatkalla! Loma loppui jo yli viikko sitten, ja vihdoin saan julkaistuksi tänne hieman makupaloja menneestä.

Häitämme juhlittiin 2.7. Eurajoella (Kustaa Aadolfin kirkko + Vuojoen kartano). Päivä onnistui kaikin puolin. Oli todella kuuma päivä, mutta muutama sadekuuro viilensi sopivasti sellaisinä hetkinä, kun olimme sisätiloissa.




Häiden jälkeen lähdimme parin viikon häämatkalle Mauritiukselle. Mauritiuksella oli talvi, mutta suomalaiseen makuun lämmin sellainen: päivälämpötila oli noin 21-28 astetta. Tuo tuliperäinen saari osoittautui mielenkiintoiseksi paikaksi myös historiansa vuoksi. Saarta ovat pitäneet hallussaan vuoroin portugalilaiset, hollantilaiset, ranskalaiset ja britit. Itsenäinen valtio se on ollut vuodesta 1968. Pääuskontoja ovat hindulaisuus, islam ja katolilaisuus. Lisäksi saarella asuu myös kiinalaistaustaisia. Varsinainen kulttuurien sekamelska siis. Äidinkielenään saarelaiset puhuvat ranskapohjaista kreolia. Hallintokieli on englanti. Kaikki opettelevat koulussa ranskaa ja englantia.

Tässä joitakin kuvia:




Amazonin lumpeita Sir Seewoosagur Ramgoolam -kasvitieteellisessä puutarhassa.



Ile aux Benitiérs.

Alla kuvia mönkijäajelulta vuorilta:





Ja lomalainen rannalla... :)


Arki on pyörähtänyt käyntiin ja siihen kuuluu myös uuden sukunimen opettelu. Ehkä se tästä hiljalleen alkaa tuntua omalta. :)

Ei kommentteja: