lauantaina, toukokuuta 25, 2013

Hätäpuhelu

Olin palaamassa torstaina työpaikan kesätapahtumasta myöhään illalla bussilla kotiin. Bussissa oli vain pari matkustajaa minun lisäkseni. Toinen heistä, nuorehko nainen, tuli kysymään, voisinko lainata puhelintani. Halusi soittaa poliisille, koska oli nähnyt epäilyttävän autoilijan, kun oli odottanut bussia. Epäili, että oli humalassa. Omasta puhelimestaan oli akku loppu. Lupasi vaikka maksaa, johon totesin, että eihän hätänumeroon soittaminen maksa.

Minua epäilytti lainata uunituoretta puhelintani. Pelkäsin, että kun annan puhelimen, nainen juoksee ulos bussista sen kanssa seuraavalla pysäkillä. Niinpä kyselin häneltä vähän tarkemmin tilanteesta, vakuuttuakseni, että hän oli oikealla asialla. Lopulta annoin puhelimen lainaan ja näpyttelin hätäkeskuksen numeron valmiiksi luuriin.

Nainen soitti puhelun ja antoi puhelimen takaisin. Jatkoi asian päivittelyä kanssani, kunnes jäi bussista pois.

En ole koskaan itse soittanut hätäkeskukseen. Silloin tällöin olen nähnyt unia, joissa soitan hätäkeskukseen ja yleensä silloin jokin menee pieleen. Puhelimestani on kyllä soitettu hätäkeskukseen kerran aiemminkin.

Ei kommentteja: