sunnuntaina, kesäkuuta 02, 2013

Meillä kummittelee

Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni kouluvuodet vanhassa kartanossa, jossa väitettiin kummittelevan. En kuitenkaan koskaan havainnut mitään todisteita kummittelusta. Sen sijaan kummitukset ovat vaanineet minua niin Tukholmassa asuessani kuin Mustion linnassa vieraillessani. Eilen aamulla mietin, joko niitä on tullut tänne Espoon Järvenperäänkin.

Heräsin suhisevaan ääneen ennen kahdeksaa aamulla. Lähdin ihmettelemään, kuuluko se kenties ulkoa vai onko imurimme käynnistynyt vai mistä on kyse. Löysin lopulta Kärcherin ikkunaimurin, joka oli kuin olikin omia aikojaan mennyt päälle. Sammutin sen ja otin pois latauksesta.

Olin juuri ehtinyt kivuta kerrosta korkeammalle ja mennä jälleen makuulle, kun alakerrasta kuului piippaus ja printteri lähti käyntiin. Lähdin katsomaan, tulostuuko sinne jotain. Eipä tulostunut. Samassa huomasin, että stereoni vilkkuvat demo-tilassa, johon ne palaavat sähkökatkon jälkeen. Samoin mikron kello oli nollaantunut. Oletettavasti siis ikkunaimurikin oli reagoinut sähköjen menemiseen ja printteri puolestaan käynnistyi, kun sähköt palasivat.


Ei kommentteja: