maanantaina, syyskuuta 28, 2009

Kirjaostoksilla

Olin harmitellut, että Vadelmavenepakolaista ei ollut hyvin saatavilla kirjastosta. Kaikki olivat lainassa ja jonossa liuta varauksia. Harkitsin kirjan varaamista, mutta sitten siinä olisi se ongelma, etten välttämättä saisi luettua sitä kuukaudessa ja sitten se pitäisi palauttaa, jos varausjono jatkuu.

Minulle ehdotettiin, että ostaisin kirjan. Ensimmäinen reaktioni oli suurin piirtein: "Minäkö, joka en ole eläissäni ostanut kuin kerran itselleni muuta kuin oppikirjoja, ja jolla puolet lahjaksi saaduistakin kirjoista makaa hyllyssä lukemattomina?"

Tarkemmin mietittynä, päädyin kuitenkin ostamaan sen kirjan. Teki niin mieli saada se käsiinsä ja kaipasin vaihtelua tässä koneella istumiseen niinä harvoina iltoina, kun olen kotona ennen nukkumaanmenoaikaa. Investointi kustansi kaikki 8 euroa. Ei paha. Tosin, kirjastosta lainaten kirjan hinnaksi olisi tullut maksimissaan 6,50 euroa sillä oletusarvolla, että olisin tehnyt varauksen (0,50 e) ja myöhästynyt palautuksen kanssa vähintään 30 päivää (myöhästymismaksu 0,20 e/päivä, mutta enintään 6 euroa). Tässä olisi kyllä ollut sivuvaikutuksena se, että olisin menettänyt lainausoikeuteni 5 euron velkojen kohdalla. Ja toisekseen, en oikeasti olisi kehdannut pantata kirjaa niin kauan.

Nytpä saan lukea kirjan kaikessa rauhassa. Katsotaan, kauanko siihen menee. Kenties kirja vie mukanaan ja saan sen luetuksia alta aikayksikön. Mutta pahimmassa tapauksessa siitä tulee yksi kirjoista, joka on minulla ikuisesti kesken...

4 kommenttia:

Miss Amusing kirjoitti...

kommenttia löytyy Täältä :D

Suvi kirjoitti...

Kiitos vastineesta.:D

Juliana kirjoitti...

Vähän samansuuntaisia ajatuksia :) Mulla, joka oon haalinut kirjoja pienestä pitäen tuntuu niin oudolta ajatus, että sen ostamista pitää miettiä. Omat piuhat on kiinnostavien kirjojen kohdalla hyvin, hyvin lyhyet - jos sen näkee, sitä saattaa olla jo ihan huomaamattaan menossa kassallepäin ;) Kirjojen omistamisesta on myös se hyöty, että jos esim. makaa flunssassa sängynpohjalla ja kaipaisi just sitä tiettyä ihanaa fiilistä jonka jostain lukukokemuksesta sai, voi vain ojentaa käden ja tarttua.

Toivon siis iloisia hetkiä (uudestaan ja uudestaan) sun ja kirjan välille :) Oon ajatellut ryhtyä itse kyllä sankaritekoon, eli lukisin kaikki kirjahyllyni kirjat läpi ja jos ne ei enää sykähdytä, pistäisin eteenpäin kiertoon...

Suvi kirjoitti...

Toiset on syntyneet lukijoiksi, toiset taas... Vadelmavenepakolainen edistyy kyllä.