maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

Hollanti

Hollannista tuli nähtyä siivu, kun olin Suomen nuorten pikaluistelijoiden huoltajana Viking Race -kilpailuissa Heerenveenissä. Reissu oli raskas ja raskautta lisäsi se, että sain flunssan keskiviikkona juuri ennen lähtöä. Pitkät päivät hallilla (7.00-16.20 ja 7.00-15.20) veivät nuhaisen voimat. Toisaalta reissu oli myös mielenkiintoinen ja varsinkin luistelijoille erittäin antoisa.

Hollannista jäivät mieleen tasaiset maisemat, kanaalit, kostean kylmä sää, suklaahiput leivän päälle laitettaviksi, monimutkaiset junajärjestelyt ja luisteluinnostus. Sen sijaan postikorteista hollantilaiset eivät ole kiinnostuneita: kortteja sai kaivaa esiin maan alta ja etukäteen ostetut postimerkit miltei jäivät käyttämättä. Outoa sinänsä, koska esim. Hamarissa ja Inzellissä on kortteja myynnissä paljon. Nyt en löytänyt luisteluaiheisia kortteja ollenkaan Heerenveenistä. Löytämäni kortit olivat kesäisiä ja loppuunmyynnissä. Oli pakko ostaa korttien kanssa Hollannin sisäisiä postimerkkejä, koska muuten 5 postikorttia olisi maksanut 5 euroa ja nyt maksoin alle 3 euroa postimerkkien kera...

Kilpailijoiden joukossa oli se ruotsalainen "pikkupoika", jonka kanssa hänen isänsä laittoi minut kaksi vuotta sitten treenaamaan Tukholmassa. Nyt 13-vuotiaissa kilpaillut Mattias luisteli 41.71, 1.22,29, 41.42 ja 1.22,96! Jos kaksi vuotta sitten Mattiaksella oli vaikeuksia pysyä minun peesissäni, niin nyt varmasti tilanne olisi päinvastainen. Mattiaksen isä oli kisoja seuraamassa ja pääsin hänen juttusilleen banquetissa. Aluksi hän ei muistanut minua ollenkaan, mutta hetken juteltuamme muisti palasi pikkuhiljaa.

Ei kommentteja: