maanantaina, joulukuuta 28, 2009

Hiihtokausi avattu!

Kävin tänään punttisalin sijaan hiihtoladulla. Tällä kertaa siis avasin hiihtokauden jo paljon aiemmin kuin viime talvena. Nytkin ensimmäinen kaatuminen oli lähellä jo kotitalon käytävässä lumisilla monoilla.

Olin alun perin ajatellut, että voisin hiihtää ensin 2,5 kilometrin lenkin ja sitten miettiä, hiihdänkö lisäksi toisen samanlaisen lenkin vai 5,4 kilometrin lenkin. Jostain syystä päädyin kuitenkin heti alkuunsa kiertämään 5,4 kilometrin lenkin, vaikka osasin jo odottaa, mitä tuleman piti viime helmikuun kokemuksen perusteella.

Nyt oli suojainen sää, mutta ladun pohja oli kuitenkin jäinen. Osa luistelubaanasta oli myös hieman jäinen, kun taas pehmeämpi osuus aika nihkeä. Otin ennen joulua Orivedeltä matkaani toiset sukset, koska petyin Fischerieni sisäkantteihin. No, eivät ne Peltoset pitäneet luistelubaanalla juurikaan sitä paremmin. Alamäissä sentään oli hyvä luisto.

Ilmeisesti joko syksyn viikottainen punttisalitreeni on tuonut lisävoimia käsiin tai sitten osasin ottaa alun perinkin hieman rauhallisemmin kuin viimeksi ensimmäisellä kerralla. En nimittäin ollut kuollut vielä ensimmäisen mäen jälkeen. Se olotila alkoi muodostua vasta toisessa ylämäessä... Tosin en loppujen lopuksikaan ollut ihan yhtä puhki puolen tunnin hiihtämisen jälkeen kuin viime helmikuussa. En kuitenkaan lähtenyt 5,4 kilometrin jälkeen enää 2,5 kilometrin kiepille. Harkitsin sentään. Ehkä ensi viikolla uudestaan.:)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koululiikunnan takia en itse siedä hiihtämistä. Sääli, koska siinä kai kehittyy kunto tosi hyvin. Ehkä keski-ikäisenä olen päässyt traumoistani yli ja kaivan sukset esiin. :)

Juliana kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa. Ekat 20 km oli mullakin vaikeimmat ja sit se alkoikin jo sujua. En tiennyt, että sä oot jaksanut käydä punttiksella noinkin ahkeraan. Kerro joskus missä salilla sä käyt!

Suvi kirjoitti...

Mangon: ei tarvitse odottaa ehkä keski-ikääkään, jos ottaa Julianasta mallia, joka hiihti tuossa juuri yli 100 km joululomalla, vaikka oli päättänyt koulun jälkeen olla hiihtämättä.;)

Juliana: Josko tänä vuonna sais edes sen 20 km kasaan. Viime vuonna taisi tulla yhteensä jotain 15 km, joista 5 km oli hiihtosuunnistusta. Työpaikan salilla oon käynyt. Nyt oon kaavaillut korvaavani salilla käynnin ainakin joksikin aikaa hiihtämisellä, jos vaan kelejä riittää eikä ole liian kylmää. Tänään siis olis tarkoitus vetäistä taas hiihtovarusteet ylle.