maanantaina, heinäkuuta 03, 2006

Muuttoputki

Viime viikolla oli oikein kunnon muuttoputki. Autoin ensin parin kaverin muutossa ja viikonloppuna oli sitten se isompi rysäys. Vanhempani nimittäin muuttivat pois Myttäälän kartanosta, joka oli ollut Hämeen tutkimusaseman päärakennus vuodesta 1928, omakotitaloon Orivedelle. Menin Pälkäneelle perjantaina. Pakkailupuuhaa riitti pitkälle yöhön ja muuttoautot tulivat aika aikaisin lauantaiaamuna. Kovin pitkiä yöunia ei siis ehtinyt nukkua. Puolenyön jälkeen ehdimme pari minuuttia miettiä, oliko sähköt katkaistu heti kuunvaihteessa, kun valot pimenivät. Onneksi katko ei kuitenkaan ollut kovin pitkä eikä kauhuskenaario sähköjen katkaisemisesta ollut todellinen. Sähkökatko olisi tietänyt sitäkin, että vedentulo olisi lakannut.

Lauantaina jotakuinkin neljän tunnin työskentelyn jälkeen pääsimme lähtemään liikkeelle. Minä pääsin elämäni ensimmäistä kertaa rekan kyytiin. (Rekkaa muuten ajoi aiemmin mainitsemani NHL-varauksen isä...:)) Aikasta jännää oli katsella muuta liikennettä alaspäin.;) Iltaviiteen mennessä homma alkoi tavaroiden kantamisen osalta olla selvä. Järjestelyä riittää vielä aaaikaa kauan. Ennen kuin lähdin Kirkkolahdelle uimaan, huomasin, että olin saanut rusketusraidat... tai no, minun tapauksessani punerrusraidat, toisin sanoin olin palanut olkapäistä, kaulasta ja niskasta... Uinti virkisti mukavasti. Hoksottimet piti kuitenkin olla kohdallaan, koska pukuhuonejärjestelyitä oli muutettu sitten sen jälkeen, kun viimeksi olin käynyt ko. rannassa uimassa. Miesten ja naisten pukuhuoneiden paikat oli nimittäin vaihdettu päikseen. Vanhasta tottumuksesta olisin voinut kävellä tässä vanhassa uimakoulurannassani miesten pukukoppiin. Onneksi sentään huomasin tavata kirjaimia koppien ovista!

En tiedä, kauanko kestää, että totun ajatukseen, että vanhemmat asuvatkin Orivedellä eivätkä Pälkäneellä. Vielä kauemmin menee, että pystyn sanomaan Oriveden taloa kodiksi. Vielä olin melkein sanoa Orivedellä ollessani, että "siellä kotona..."-sitä-ja-tätä. Ehdin sen verran ajatella ennen kuin puin ajatukset sanoiksi, että sanoinkin, että Pälkäneellä...

PS. Uutislinkin tiedot ovat jo vanhentuneet: kartano on jo myyty.

Ei kommentteja: